Rudmans hörna
Foto: Per Wiklund
Landslagen

Min VM-trupp: ”Ser inget som kan stoppa Sverige från ett nytt VM-guld”

I senaste avsnittet Plastpodden fick jag möjlighet att tillsammans med Lars Lindberg diskutera de spelare som vi tror kommer åka till VM i Bratislava för att försvara guldet. Jag och Lars var eniga och det verkar som att det finns en samlad bild på flera håll om vilka 20 spelare som ska åka. Lundmark själv sa efter EFT att 19 av 20 spelare var klara. Frågan är vem som är den sista spelaren han funderar på, och i så fall vem som ska ersätta. Skadeproblem och andra återbud har gjort att alternativen inte år så många. Det skulle möjligtvis vara om han satsar på en joker i truppen.

Här är den trupp jag tror presenteras imorgon fredag klockan 10:00.

Målvakter
Emelie Frisk, IKSU
Sara Hjorting, Pixbo Wallenstam IBK

Kommentar: Målvaktspositionen är den mest självklara positionen i truppen. Hjorting och Frisk har varit förstahandsvalet sedan förra VM och dessutom fortsatt göra det bättre än övriga målvakter. Amanda Hill är förmodligen trea redo att åka ifall någon blir skadad. Vem som är förstamålvakt är dock mer ovisst och det valet lär bli på den dagsform som visas upp i semifinalen. 

Backar
Ida Sundberg, Pixbo Wallenstam IBK
Iza Rydfjäll, IKSU
Stephanie Boberg, Pixbo Wallenstam IBK
Frida Norström, IKSU
Moa Tschöp, Täby FC
Isabell Krantz, Pixbo Wallenstam

Kommentar: Även backsidan är såklart oerhört stark. Både Boberg och Tschöp har ju dessutom inlett säsongen med att ösa in mål framåt vilket lovar gott inför VM. Forsätter det med en mer 1-2-2 uppställning så tror jag att Norström fortsätter som back. Skulle det dock behöva växlas över till en defensiv 2-1-2 kanske Fjellstedt flyttas ner. 

Center/Forward
Anna Wijk, KAIS Mora IF
Amanda Johansson Delgado, IKSU
Sofia Joelsson, IKSU
Sara Steen, Endre IF
Jennifer Stålhult, Täby FC IBK
Emelie Wibron, IKSU
Alice Granstedt, IKSU
Johanna Hultgren, IKSU
Adina Augustsson, Karlstad
Ellen Rasmussen, Malmö FBC
Malin Andréason, KAIS Mora IF
Cornelia Fjellstedt, IKSU

Kommentar: Det ser onekligen mycket bra ut när man kollar på de offensiva spelarna. Sverige har bredd, men också hög kvalité och det finns gott om utrymme för Lundmark att anpassa laget efter vad han vill ha ut. Tre rightare i truppen, olika karaktärspelare och dessutom Malin Andréason som i helgens EFT verkligen visade att hon förtjänar en plats. Samspelet Andréason-Wijk-Stålhult såg riktigt bra ut och fortsätter Joelsson och Wibron att leverera som i EFT så är guldet redan klart. Jag ser väldigt få delar som kan stoppa detta landslaget för att försvara guldet och det beror inte på att de anda landslaget är dåligt. Det här här landslaget är riktigt bra och jag ser inget som kan stoppa dem från ett nytt VM-guld. 

Vad finns det då för spelare som är på gränsen?
Jag tror att det på hemmaplan framförallt är Jonna Sjöberg (Västerås Rönnby IBK) Jessika Eriksson (Karlstad IBF) och Anna Moberg (Endre IF) som är aktuella för att åka ner om det blir återbud. Eventuellt även Klara Molin på backplats om hon får positiva svar när hon nu till helgen gör comeback.

Det här var min trupp. Imorgon får vi veta den trupp som Andreas Lundmark tar tagit ut. En trupp som presenteras på Svenska Innebandyförbundets facebooksida genom en livesändning med start klockan 10:00. Tyvärr fick vi själva inte livesända vilket jag tycker är synd då det gett mer spridning för truppsläppet och mer hype inför VM. Vi minns säkert alla förra årets truppsläpp för herrlandslaget där TV4 livesände med flera spelare på plats. Annat upplägg i år tydligen.

Hur ser din trupp ut?
Dela gärna din trupp i sociala medier under hashtaggen #innebandy eller #ibnytt

Passa även på att läsa Gittans tankar om hennes VM-lag

PODD: Lyssna på hela truppresonemanget i Plastpodden

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar