Rudmans hörna
Veckans

Rudmans vecka 39 – Kungarna var kungar

Dags att summera vecka 39 som minst sagt var en väldfylld vecka. Det syntes in minst på veckans läsarsiffror.  Första hade vi efterdyningarna av Malte Lundmarks kyliga straffar som fyllde hela måndagen och sen satte det igång igen med matchen tisdag-söndag. En pangstart på säsongen i en vecka som minst sagt var fylld av händelser. Ibland är det tur att jag inte har någon TV hemma för den hade ändå inte hunnits kolla på en här veckan.

Fredrik Holtz klubba som är kvar bakom stygnen, Andreas Lindholms succédebut i Helsingborg, Patrik Åman klar för OS och lämnar därmed TV4 som innebandyexpert runt jul och massa mer. Ja låt oss såhär sent en måndag gå in på veckans händelser:

Veckans Finland
Det var ingen ”hotel sleep” att tala om för Johannes Jokinen när han öste in 3 mål för sitt Linköping. Förståelig engelska i intervjun efter gör det hela ännu bättre. Sen kan vi ju ställa oss frågan om det första Andreas Harnesk gör efter match är att läsa Albin Skurs twitter? De både konstaterade i vilket fall att Jokinen inte ser ut som en innebandyspelare, hur nu en sådan ser ut.

Veckans debut (i repris)
Ibland får man som innebandyskribent göra en klassisk copy+paste på texter och upplägg och det är kanske inte alltid det roligaste. Den här veckan var det dock väldigt kul när IKSU:s Maja Viström, endast 16 år gammal och med bara 1 SSL-träning i kroppen helt orädd gjorde 2 mål mot Pixbo. Wow vilken prestation!

Veckans kungar
Lägligt till premiär bytte Örebro namn till Kings och fullbordade därefter en vecka som kungar. Först 2 poäng borta mot Storvreta vilket var en rejäl skräll i mina ögon. I nästa ”krig” vände dem underläge på slagfältet och försvarade sin hemmabord när ett nytt Uppsalalag gjorde ett försök att ta kronan. 5 poäng som nykomling och två vändningar visar bra stridsmoral i Örebro Kings.
Kungen av kungarna? Simon Jirebeck!

Veckans kämpar
Bröderna Viggo och Lycke Engelholm med stort innebandyintresse som har en sjukdom som snart gör att de kommer tappa synen helt. Kämpa på grabbarna och försök uppleva så mycket som möjligt. Fint och bra av deras idol Alexander Galante Carlström att ställa upp för ett besök och även Växjö Vipers som hade grabbarna med på en träning för ett tag sedan.

Veckans comeback
Hyfsad comeback av IKSU. Efter att helt rättvist fått kritik för spelet i de inledande matcherna visade regerande mästarna att takterna från förra säsongen finns där och vann med klara 6-1 över Pixbo. Imponerande och lovande inför helgens Champions Cup!

Veckans situation, incident, händelse, sving eller ja som vissa skrev attack
Det går inte att komma ifrån söndagens situation, händelse, incident eller ja attack som vissa medier valde att formulera det. Kort kommentar är att agerandet från Linus Henriksson såklart är oförsvarbart och vi får invänta beslut om hur många matchers avstängning det blir. Jag pratade själv med Christopher Holmér under söndagskvällen och är glad att det inte var värre. Jag har själv sett hur Holmér kämpat ett år vid sidan av för att komma tillbaka på banan. Visserligen trevligt att dricka kaffe med dig, men kul att se dig på plan igen. Nu väntar beslut från Juridiska Nämnden som vi får följa och ha besked från senast lördag.

Det som förvånade mig är det drev som snabbt blev. Jag förstår att man reagerar men vissa kommentarer var väl extrema utan att här gå djupare. Även förvånad är jag över att en etablerad innebandymediaaktör med 20 år i branschen körde ut filmen ur endast en vinkel utan att prata med eller ha kommentarer från de inblandade. Inte direkt god pressetik i mina ögon.

Veckans rekord
Nytt läsarrekord på ibnytt.se förra veckan! Dessutom innan söndagens händelse. Tack till er som läser och framförallt till er som delar materialet. Läs, dela, le är en bra slogan att jobba efter 🙂 Det är först då vi kan växa. Nu ska vi bara upp i 10 000 unika läsare till per vecka, sen kanske jag kan ta ut min första lön på över 1 år!

Slänger in en veckans efterlysning också när vi ändå är igång. Mer kommer komma upp i mer organiserad form så småningom men vi vill utöka teamet på ibnytt.se. Framförallt letar efter:

– En eller flera bloggare för Allsvenskan Norra.
– Bilder från SSL Dam som skulle höja vår bevakning ytterligare.
– Personer som är på plats på matcher och skulle kunna göra videointervjuer.
– Ja och som alltid, det finns massar att göra, så vill du vara med och hjälpa till på något sätt så maila mig! jonathan@ibnytt.se.

Den här veckan blir det Finland och Champions Cup. Får vi se två kyliga 16-åringar som kliver fram när världens bästa lag ska utses?

På återseende!

jonathan@ibnytt.se

@jonathanrudman

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar