Rudmans hörna
Veckans

Rudmans vecka 38 – Niklas Nordén i slips

Debut för veckosummering här i Rudmans Hörna. Får se om jag lyckas hålla varje vecka men vi ger det ett försök. Ut på måndag/tisdag med ett summering av förgående veckas händelser på ett mer lättsamt sätt.

För egen del har det verkligen varit premiärvecka. Mikrofoner som strulade och en dator som snart börjar se sina bästa dar körde vi igång säsongen på allvar.

Trött från förra helgens premiär i damernas SSL skulle det dessutom först laddas om för konferencieruppdrag i Helsingborg Arena. Ja inte för FC Helsingborg men väl för 2500 gymnasieungdomar. Det var häftigt att kliva in på Kohonens hemmaplan och mäta upp en decibelnivå på 110. Förmodligen mer än vad FC Helsingborg publik kommer komma upp i på många år.

Jaja nog om det, det gav i vilket fall god energi till helgens drabbningar som det finns massor att läsa om på ibnytt.se. Nu åter till förra veckans händelser.

Veckans Goal Winning Goal
Sara Steen! Endres stjärna som för tredje matchen i rad gör det matchavgörande målet för sitt Endre. Ska erkännas att jag upptäckte sent som tusan. Imponerande och det visar hur viktig Steen är för det Endre som jag har tippat tar fjärdeplatsen i år. Men då krävs ett bättre spel i övrigt.

Veckans Publikfest
Nyhemshallen är alltid Nyhemshallen. Ett fullsatt Nyhemshallen och derby mot numera lillebror Jönköping var en riktig publikfest. Blue Farmes tågade till hallen med bengaler och väl på plats sjöngs det matchen igenom. Grillen glödde och Mullsjöborna eller ja de ditkörda Mullsjöfansen som bor säkert mestadels bor i Jönköping njöt rejält av 3 poäng när bilkaravanen mot storstan rullade efter matchen. 3 poäng och ett hopp om SM-guld till våren.

Veckans debut
Jag tror inte någon missade Faluns Malte Lundmark under söndagskvällen när han spelade sin första seniormatch någonsin. Ja det stämmer, enligt ibis har han inte en enda registrerad match på seniornivå innan debuten i SSL. Och vilken debut sen. Mål och sedan fullt förtroende från Thomas Brottman och laget att kliva avgöra när det blev straffduell. Kyla, handleder och fina straffar av Lundmark som är så färsk i Faluns trupp att hans telefonnummer inte fanns med i medieguider vi journalister fick för blott 2 veckor sedan. Ja just det, killen är bara 16 år dessutom!

Veckans sändningar
Jag vill passa på att hylla föreningarna i SSL Dam som blivit bortprioriterade gällande sändningar i SSL Play. Jag har inte avtalet och kan inte uttala mig helt om varför men jag tycker någonstans att det är konstigt att de inte sänds under samma flagg. Men det finns positiva delar med det. I vilket fall för oss som kollar. Klart bäst i sammanhanget är Malmö FBC och KAIS Mora med dubbla kommentatorer och intervjuer i pauser/efter. Bubblare på listan är Pixbo som hade Daniel Calebsson som expert senast och även Jönköping där Johan Svensson bjuder på energifylld kommentering. I många fall mer värt pengarna att köpa en match SSL Dam än i SSL Herr, i vilket fall sett till sändningarnas helhet. Jag förstår att ni kämpar och hoppas att ni orkar fortsätta. Att klippa highlights från matcherna sent om nätterna har jag i vilket fall tänkt fortsätta med!

Kämpa på!

Veckans dueller
Vi fick två straffdueller under helgen varav den ena sändes ut på fin sändningstid i TV4 och skapa en sån där perfekt start för det nya upplägget med straffavgörande och duellhjälte som det säkerligen drömdes om när idén föddes. Lite i skymundan eftersom matchen inte sändes blev Ellen Rasmussen historisk som den första att vinna duellen när Malmö vann.
Det målet kan du se här.
I vilket fall så gav dueller precis det vi gillar: underhållning, finess och en hjälte! Bra SIBF och SEI som löste detta!

Veckans slips
Niklas Nordén körde skjorta och slips i premiären. Återstår att se om det fortsätter och utvecklas till en slips i pannan efter seger eller infångad domare med under säsongen!

Må gott så hörs vi mer i veckan.
Som alltid jonathan@ibnytt.se eller @jonathanrudman.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar