Rudmans hörna
Okategoriserade

Så slutar SSL Dam

Jag är förmodligen sist på bollen i att tippa årets tabell. Men vad gör det, jag är ju inte expert som vi alla vet. Här kommer i vilket fall mitt tipp på hur årets grundserie slutar. Utvecklar längre ner i inlägget hur jag resonerat.

 1. IKSU
 2. KAIS Mora
 3. Täby FC
 4. Endre IF
 5. Pixbo Wallenstam IBK
 6. Karlstad IBF
 7. Malmö FBC
 8. Västerås Rönnby IBK
 9. IK Sirius FBC
 10. IBK Dalen
 11. Warberg IC
 12. Jönköpings IK
 13. Linköping IBK
 14. Telge SIBK

Det kommer inte slås nya rekord, men vinnare av grundserien kommer även denna säsong att var IKSU. Laget är fortsatt ruskigt starkt och värvningen av Emelie Frisk gör att laget har en ännu bättre målvakt i år. För toppen av tabellen i övrigt finns inte mer att kommentera än att Täby värvat smart i kombinationen kvalitet och bredd och att jag tror Endre tar fjärdeplatsen. Ett stabilt Endre som inleder serien starkt kan hålla undan för Pixbo. Ett Pixbo som i grundserien kommer ”störas” mer än Endre av säsongens landslagssamlingar och VM.

I botten av tabellen kommer nykomlingen Telge att få det tufft. De har en enligt egen utsago riktigt bra förstafemma och dessutom en rutinerad målvakt. Men jag tror inte det räcker. De kommer inte vara en slagpåse likt Kalmarsund och botten kommer bli jämn. Men sett till hela säsongen så håller inte Telge.

Jag tror inte heller Linköping klarar nytt kontrakt. Jag såg att Sportbladets Jonas Gustavsson tänkt likt mig här. Även om vi båda kanske inte är kända för att vara några bra tippare så har Linköping i år en sämre trupp. Förra säsongen räddades av Amanda Larsson vilket förmodligen inte sker i år. Jag gillar Christoffer Souminen som tränare och har han reflekterat rätt efter Kalmarsunds bottensäsong förra året finns kanske en viss chans för Linköping. Annars är både Jönköping och Warberg som bör ha tagit ytterligare steg i sin utveckling bättre. Men det är de fyra det står mellan. Dalen kommer spela i ingenmansland och det blir Västerås Rönnby, Malmö och Sirius som kommer göra upp om sista slutspelsplatserna.

Vi får se om några månader om jag lyckades tippa några rätt den här gången.
På återseende!

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar