Rudmans hörna
ibnytt.se

Ett år med ibnytt.se

Insåg mitt i färdigställande av en sammanställning av vad det kostar att se damernas SSL att det var 1 år sedan vi startade ibnytt.se. En start som inleddes med ett välkomnade inlägg från mig vilket du kan läsa här.

I ingressen av det inlägget hade jag en oro för två frågor:
Är en ny innebandysajt verkligen vad svensk innebandy behöver?

Hur kommer välkomnandet vara?

Utan att gå djupt in i reflektionen kan vi konstatera att svaret på den första frågan verkar vara JA. Ni läsare visade direkt ett intresse för vad vi försöker skapa och antalet läsare har växt vecka för vecka vilket såklart är riktigt roligt. Det är för er vi finns och för er vi publicerat över 2400 artiklar + flertalet blogginlägg det senaste året.

Svaret på frågan om hur välkomnandet från innebandysverige skulle vara har verkligen överraskat mig. Spelare, ledare, förbund och ni läsare har varit oerhört positiva och tillmötesgående. Ett varmt välkomnande in i innebandyfamiljen helt enkelt. Det är också den uppskattningen vi får av er som gör att vi orkar och vill fortsätta köra på.

Fortsatt kaxigt kvartstår visionen om att bli världens främsta innebandysajt. Det ska vi bli, men det krävs tålamod både från oss och från er läsare! Men det vet jag ju att vi båda har. Feedback är som alltid uppskattat!

Imorgon börjar den andra säsongen med toppmötet IKSU-Mora. En repris på SM-finalen och det känns tryggt i magen att inte behöva stressa lika mycket inför det mötet som vid förra säsongsstarten. Vi minns ju att ibnytt.se gick live 30 min innan matchstart. Det är ju också ett bra tillfälle att sätta punkt för förra säsongen.

Vår mest lästa artikel blev när Adam Colling hade bestämt sig för att stanna i Karlstad

http://ibnytt.se/2017/03/28/adam-colling-har-bestamt-sig/

Vårt mest sedda videoklipp är från när Kim Nilsson hade show på en av Kalmarsunds träningar  

http://ibnytt.se/2017/01/27/tv-har-far-kim-nilsson-lagkamraterna-att-gapa/

Mest lästa blogginlägg stod populära JAS-bloggen för när han siade om framtida stjärnor i JAS

http://jas-bloggen.ibnytt.se/2016/12/01/framtidens-stjarnor-som-kommer-dominera-i-jas/

Min personliga höjdpunkt var att få vara på plats och uppleva när Mika Kohonen gjorde sitt 1000 poäng vilket vi uppmärksammade med en hylllningstavla. Kohonen var ju en stor idol när man själv sprang runt i Färjestadens Sporthall i hopp om att bli innebandyproffs.

mika-kohonen-1000p

Jag skulle också vilja lyfta fram alla kollegor i branschen. Konkurrensen från innebandymagazinet.se sporrar oss varje dag. Jonas Gustavsson på Aftonbladet är en nyfunnen vän och det är alltid härligt att surra med grabbarna från Innebandysurr. För att inte tala om Lars Lindberg och Patrik Åman på TV4. Även alla lokalreportrar man stöter på i hallarna som ser till att innebandyn får plats på de lokala nyhetssajterna.

Men framförallt skulle vi vilja lyfta fram och tacka teamet runt ibnytt.se. Våra fantastiska bloggare som bjuder på analyser och tankar, Martin Sköld som sköter allt med sajten och våra hjälpande personer kring att klippa videomaterial, ta foto, komma in med tips och annat.

Vad händer nu? 

Ser vi till vad som händer framåt så finns det mycket vi vill göra, såklart. Men det måste tas i rätt ordning. Prio just nu är att fortsätta med bevakningen av SSL Dam och Herr, Landslag och i den mån vi hinner även Allsvenskan Herr.

Utöver detta har vi våra fantastiska bloggare.

Det blir i år inga stora förändringar eller stora nyheter, istället blir fokus att kunna leverera i den kostym vi skaffat oss under år 1. En utmaning i sig bara det.

Vi skulle såklart vilja göra mer för att kunna bli bäst. Vill du hjälpa till med någon eller några ideella timmar så är du varmt välkommen att höra av dig till mig. Det finns mycket som behövs som foto från matcher, sammanställning av information, videointervjuer, klippa highlights, ringa och göra intervjuer med mera.  Hör av dig till  jonathan@ibnytt.se eller 0706034677 i så fall.

Nu ska jag fira 1 år med att ringa IKSU och KAIS Mora för uppsnack inför fredagens drabbning. Mitt tips om hur damernas SSL slutar ska också ut och så verkar det som att ett viktigt avtal slutits mellan SEI och Svenska Innebandyförbundet. Bara tillbaka till gruvan och skriva helt enkelt!

Nu kör vi!

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar