Rudmans hörna
Landslagen

Ge oss show Sverige

Innebandysäsongen tjuvstartar med The World Games i Polen som beskrivs som ett otroligt viktigt steg i sportens väg mot att bli en OS-sport. Turneringen är igång och jag hade väldigt gärna varit på plats. Tyvärr flödar det inte av pengar för ett nystartat mediabolag i en så nischad bransch som innebandy och den kostnaden sparas till VM i december. Tur är väl då att IFF fortsätter att bevaka intensivt och dessutom har utökat med kommentatorer på livesändningarna. Lägg på ett härligt bildarkiv och ett som alltid öppet och alltid svarande svenskt landslag och vår rapportering från The World Games kan hålla en helt okej nivå. Dessutom numera med en förbundskapten som alltid svarar och ger utförliga intervjuer.

För Sveriges del påbörjas The World Games först under fredagen efter att ha vilat under torsdagen. Eller ja vilat, Hill har för första gången kunnat hålla sina första träningar och kunnat börja sätta avtryck. Något som vi inte direkt kunde se under EFT då det spelades i samma mönster som tidigare. Dessutom är Andreas Lundmark med i båset och det är nu det verkligen ska börja byggas. Spelet som ska ta Sverige tillbaka till att vara bäst i världen. Det har på sina håll ropats kris och katastrof, trots att VM-finalen förlorades på straffar. Diskussionerna har efter VM varit intensiva och tog ny fart efter U19-VM. Ett U19-lag som dessutom klättrade två placeringar från tidigare VM.

Men ska vi tala om ett återtåg till tronen kommer den här turneringen ge oss en första hint om vad Hill och ledarstaben vill bygga. Det talas om ett mer offensivt Sverige med mer bollinnehav. Att kunna vinna över sin motståndare och visa upp mod.

Ge oss show Sverige

Ta därför chansen under TWG att visa upp ett än mer offensivt spel. Låt Galante Carlström och Enström få fritt lekrum med Emil Johansson som center. För en annan som är från samma fina by som Kim Nilsson så vet jag att han trivs som bäst när det blir intensiv speltid på två femmor. Låt Nilsson matchas på två och ge honom utrymmet att ta fart in i den offensiva zonen utan att tänka på risken att bollar kan tappas. De tappade bollarna löser J.Samuelsson fint där bakom. Lägg där till 4 skjutglada backar och vi kanske kan vänta oss en riktigt härlig helg av livesändningarna från Polen.

Jag vet, det finns motståndare på andra sidan som även de är med i matchen. Men det behöver Sverige nog först tänka på i en semifinal eller kanske så sent som i en final. Ta nu chansen och sätt avtryck direkt och ge oss den show som vi men kanske framförallt IFF, Olympiska kommittén och TWGs publik så gärna vill se!

12 utespelare och 2 målvakter som Hill kommenterat individuellt här är dem som ska göra det.

Förväntade femmor imorgon? Jag skulle i vilket fall gärna sett följande:

M. Samuelsson – Nilsberth

J.Samuelsson

Nilsson – Sundstedt


Hedlund – Gustafsson

Johansson

Enström – Galante Carlström


Svahn – Larsson


Vilka femmor vill du se?

Twitter: @jonathanrudman

Stort plus även till Mattias Samuelsson som jämfört med sina landslagskollegor är överlägsen på Instagram. Det ger oss en inblick i landslaget och är kul att följa. Kasper Hedlund försöker hänga på men Samuelsson är än så länge överlägsen. Följ Samuelsson här.

Kika även in Joel Milessons inlägg om World Games. – Han har redan räknat ut resultaten för alla gruppspelsmatcher

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar