Rudmans hörna
Veckans

Rudmans vecka 40 – Vägg-å, flygplansläge & bollbärande

Ny vecka och ny summering. Denna gång i kortformat efter en energikrävande vecka i mediagruvan. En vecka där stor del spenderas i eller med fokus på Champions Cup i Vägg-å (Sejnäjoki). Kort summerat finns väl bara ett ord: Hyvää IKSU och Falun, världens två bästa klubblag fortsätter att vara från Sverige. En turnering som intressemässigt hamnar lite i skymundan både tack vara lagpatriosm och upplägget på turneringen i sig. Men det är också ju också så den är upplagd i nuläget och vi får förhålla oss till mer.

Veckans firande
Guld i Champions Cup och titeln världens bästa klubblag ska såklart firas. Men mitt i en serielunk där båda lagen har match veckan efter och dessutom skulle köra bil hem efter flygresa blev firandet kortvarigt. Två saker värt att notera:

1. Falun spelar som bäst när de spelare för titlar och kan segersångerna utantill vid det här laget. Fint snack av Brottman i ringen vilket gav en fin inblick i guldet.

2. IKSU var spelmässigt överlägsna mot Classic. Dock inte lika överlägsna när det skulle sprutas bubbel i omklädningsrummet. Där får Cornelia Fjellstedt hålla kurs innan nästa chans på guld.

Veckans biltur
Jag får tacka förbundskapten Mikael Hill för bilturen hem sent efter Faluns match på lördagen. Ett regnigt Vägg-å bjöd inte upp till dans för promenad och det blev ett klassiskt journaliststopp på McDonalds för mig och förbundets eminenta Anton Rosenblad. Hill höll sig nyttig och spanade in epatraktorerna utanför medan jag inhandlade ett ordentligt skrovmål.

Veckans time-out
Ett tidigt mål räckte för att TPS:s tränare skulle ta timeout mot IKSU. Därefter gjordes 14 till och vi undrar fortfarande vad som var så fel efter 126 sekunder….

Veckans mobila aktioner
Det gick inte att undgå vad världens bästa Alexander Galante Carlström ägnade en del av flygresa till Finland med. Flitigt mobilspelande bredvid Emil Johansson som mest passade på att slappna av. Övriga mobila aktioner att rapportera om var att någon inte hade flygplansläget på då infon om antal matchers avstängning för Henriksson var ute i kabinen innan landning.

Ja just det, Galante var för första gången inne på ibnytt.se också och fick reda på att vi inte är en papperstidning.

Veckans diskussion
Vi inledde ju veckan med att konstatera Henrikssons slag mot Holmér och diskussionen kom därefter. Kommentarsfälten är i delade meningar och det har överklagats. 8 matcher anser jag rimligt. Mer nyfiket är vad nämnden går efter för straffskala. Måste vara en rejäl utmaning att bedöma antalet matcher.

Veckans boll
Sveriges bästa domarpar var på plats och dömde i CC. Andersson/Wissman fick 3 matcher varav den sista var herrfinalen. Jag tog rygg och gjorde ett längre reportage med domarparet som definitivt kan det här med att kicka. Att vem som bär bollen mellan resorna är viktigt domarparet emellan. Det märkes inte minst när Wissman försökte sno åt sig några minuter kortare speltid i ledning under lördagen. Andersson med bra koll på tiden nekade och jag lommade tillbaka med vattenskadad telefon. Sevärt inslag enligt mig.

Kort inlägg idag. På återseende med fokus SSL i veckan.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar